wij zijn COoL

Josef Suilen, dirigent & artistiek leider

Studeerde orkestdirectie en klarinet aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam, Hij studeerde ‘Summa Cum Laude’ af. Verdere studies deed hij bij Bernard Haitink, Carlos Kleiber en Frans Brüggen. Josef werkte met o.a. Istanbul State Symphony Orchestra, Transilvanian Philharmonic Orchestra, Plovdiv State Opera Bulgarije, Tomsk Philharmonic, Rusland, Guangxi Symphony Orchetsra, Cluj, Roemenië. Was Chef-dirigent van het Brabants Kamerorkest, Chef bij International Opera Production Company. Chef bij Stage Entertainment en chef-dirigent van de Koninklijke Militaire Kapel. Hij is vaste gast dirigent bij de het Istanbul State Symphony Orchestra en het Dinu Lipatti Philharmonic Orchestra, Roemenië. 

In 2020 werd hij in Istanbul onderscheiden voor zijn werk als vaste gastdirigent bij het Istanbul State Symphony Orchestra. 


Ralph van Daal, solist

Studeerde hobo aan het Conservatorium Maastricht bij Peter Steyvers en zang bij Mya Besselink. Daarnaast studeerde hij aan de Hochschule in München hobo bij Prof. Francois Leleux. Hij heeft gespeeld in o.a. het WDR Sinfonieorchester, Keulen en de Duisburger Philharmoniker. Vanaf 2011 is hij solo althoboïst bij het Philharmonisches Staatsorchester in Hamburg. Hij ontving de Eduard Söring-Preis, een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Ralph spelt regelmatig als solo hoboïst en althoboïst in o.a. het Zweeds Radio Symfonie orkest, City of Birmingham Symphony Orchestra, Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks en het Mahler Chamber Orchestra. Hij gaf Master Classes in o.a. Duitsland, Spanje, Colombia, Polen en Nederland. Op dit moment is hij Professor voor hobo aan de Robert Schumann Hochschule Düsseldorf. 


Roeland Gehlen, viool & concertmeester

Werd in Schinnen geboren. Hij studeerde bij Nilla Pierrou in Maastricht, bij André Gertler in Brussel, en aansluitend bij Thomas Brandis aan de Hochschule der Künste in Berlijn. Hij won verschillende prijzen bij nationale en internationale concoursen (zoals bijv. het Oskar-Back-concours in Amsterdam, eerste prijs, het internationale Lipizzer-concours in Italië, en het internationale Szymanowski-concours in Brussel). Van 1994 tot 1997 was Roeland Gehlen vaste remplaçant bij de Berliner Philharmoniker. Van 2000 tot 2004 was hij eerste concertmeester van de Bochumer Symphoniker, en van 2004 tot 2014 van Het Gelders Orkest. Zijn talrijke kamermuziekconcerten brachten hem naar de muziekcentra van Europa, zoals o.a. Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal en Polen, als ook naar Japan, USA, Brazilië en Argentinië. Sinds 2014 woont hij met zijn familie in Berlijn en speelt als concertmeester bij verschillende orkesten en kamerorkesten. Dit en vorig seizoen is hij in deze functie verbonden aan de Staatskapelle Berlin. Roeland Gehlen speelt op een viool van Jean-Baptiste Vuillaume. 


De musici van COoL hebben hun dagelijkse werkpraktijk bij grote symfonieorkesten in Nederland en daarbuiten, zoals: 

Residentie Orkest, Den Haag
Nederlands Philharmonisch Orkest, Amsterdam
Balletorkest, Amsterdam
Brussels Philharmonisch Orkest, Brussel
Sinfonieorchester Aachen, Aachen
Düsseldorfer Symphoniker, Düsseldorf
Opernorchester Frankfurt, Frankfurt
Staats Orchester Berlin, Berlijn
Mahler Chamber Orchestra, Berlijn