over COoL

COoL (Chamber Orchestra of Limburg) is een nieuw kamerorkest bestaande uit ongeveer 30 topmusici, voor een groot deel afkomstig uit Limburg, met een werkpraktijk in de grote symfonieorkesten in Nederland en Europa. Het kamerorkest geeft op 23 juni 2023 om 20.15 uur in de Maaspoort Venlo haar eerste concert met een programma bestaande uit prachtige werken uit het klassieke muziek repertoire. De Venlose dirigent en tevens initiatiefnemer Josef Suilen is de artistiek leider van het orkest. 

Naast het geven van concerten zet COoL zich ook maatschappelijk in. COoL zoekt de mensen op die minder mogelijkheden hebben om in aanraking te komen met klassieke muziek. Bijvoorbeeld in  zorgcentra en buurthuizen. 

Daarnaast ziet COoL educatie als een belangrijke taak voor zichzelf. Middels samenwerking met conservatoria krijgen Muziekstudenten van Conservatorium Maastricht en het Beethoven Conservatorium Venlo die een orkestbaan ambiëren de kans om zich onder begeleiding van ervaren musici te bekwamen in het orkestspel. Om zodoende de baankansen te vergroten.

COoL streeft ernaar om enkele keren per jaar bij elkaar te komen.